Wednesday, February 23, 2011

#17 Dengar Suara Mama Hilang Semua Resah

Selama bermukim di negeri orang demi menuntut ilmu, kerinduan pada keluarga tercinta pasti tak dapat nak dibendung. Macam-macam peristiwa pahit manis yang ditempuhi. Biarpun sukar untuk diungkapkan, namun hati jua yang mampu merasa.

Perkara wajib bagi seorang pelajar yang sedang mencari ilmu, pasti akan menempuhi detik peperiksaan. Peperiksaan merupakan sebahagian daripada ukuran yang membuktikan setakat mana ilmu yang diperoleh dikuasai dengan sebaiknya.

Semua orang akan merasai tekanan tatkala peperiksaan semakin menghampiri. Tidak terkecuali diriku sendiri yang semakin hari semakin rasa 'the tense'. Manakan tidak, syllabus Semester 2 untuk setiap subjek rata-ratanya masih belum habis dikuasai sedangkan peperiksaan akhir tinggal lebih kurang dua minggu lagi.

Tapi diriku bersyukur sangat-sangat kerana aku masih ada mama and ayah yang sentiasa 'support' and doakanku. Ayah selalu bagi sokongan and dorongan untuk ku membuat keputusan. There's just no one who can replace you to guide me. Mama, you are always there to hear every story that happens in my life. Every sorrows and happiness that I share with you really makes me feel happy.
Happynya rasa bila dapat cakap dengan mama! 

Mama, when I called you, semua resah di hati hilang bagaikan tiada apa-apa yang berlaku. Mendengar suaramu saja sudah cukup menggembirakan hatiku. Tekanan yang dirasai semuanya hilang begitu saja. Tak lupa juga suara ayah, dua orang adik terunaku and opah dan tok yang kini berada di rumah. Buat abang-my lovely brother- teruskan uasahamu untuk final semester. I'll always pray for your success! Thank you so much my family!

Berkat harapan dan doa insan-insan yang aku sayangi inilah yang sentiasa memberiku semangat untuk belajar.. Dan sesungguhnya kepada-Mu ya Allah aku bersyukur kerana Engkau jualah yang menganugerahkan ku keluarga yang tercinta ini.;)

2 comments:

  1. alhamdulillah masih ada yg menyokong dr belakang,,gud lak syamim,,

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..:) love my family.. anugerah yang tak terkira nilainya..

    ReplyDelete