Thursday, February 9, 2012

Penghujung Study Week, Peperiksaan Mendatang

Khamis, 9 Februari 2012.

Sesungguhnya kepada Allah aku berlindung daripada penulisan yang membawa kemurkaanMu.

Assalammualaikum wbt pembaca setia semua! :P

Sementara menanti solat Isyak, tiba-tiba RNS terfikir untuk update blog ni. Lama la pulak tak tulis entri. Hmm ni pun update melalui phone je. Nak buka laptop nanti susah pulak nak shutdown.

Sebenarnya RNS sedang dalam "Study Week" untuk exam final Semester 1. Tinggal 3 hari lagi je untuk ulangkaji semua topik-topik yang RNS dah belajar. Banyak nya tak terkira ya Allah!
Boleh ingat ke semuanya ya?
Kepada Allah saja lah kita bertawakal. Moga-moga ilham dikurniakan Allah semasa menjawab soalan.

Firman Allah dalam surah ke 40 (Ghafir) yang membawa maksud:
"Dan Tuhanmu berfirman, 'Berdoalah kepada-Ku, niscaya akan Aku perkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong tidak mau menyembah-Ku akan masuk neraka Jahanam dalam keadaan hina dina.' "
(ayat 60 surah Ghafir)

Buat kawan-kawan sekolah RNS yang ajak keluar, sorry sangat. Cuti sem kita tak sama. Rindu sangat nak gathering balik. Apa pun kita stay connected melalui FB dan twitter je la ya. Ada rezeki insyaAllah kita jumpa. =D

Setakat ni Alhamdulillah, mampu bertahan dengan dugaan dalam perjalanan mencari ilmu. Macam-macam kisah yang terlalu banyak untuk diceritakan di sini.

Setakat ni dulu entri pendek RNS kali ni. Kata-kata RNS ni actually nak membuktikan yang RNS masih diberi peluang oleh Allah untuk bernafas.
InsyaAllah lepas exam nanti RNS akan kembali menulis di blog ni untuk followers yang setia dan pembaca lain. :)


Wallahualam.p/s: sedih sebenarnya tak sempat jumpa cikSpankuning, my best friend-insyira yang balik dari makassar hari tu. :(

3 comments:

  1. gamba tu list mende yg kene revice kee?!hehee byk2!

    ReplyDelete
  2. yup. Tu baru module untuk module 'Muscles'. Ada lagi 6 page list untuk 3 lagi module . banyak kan? :)

    ReplyDelete